Categories
Brand news

De beste fietsmerken

Bianchi

Gedurende de hele 20e eeuw werden Bianchi-cycli gereden in verschillende grote fietstoernooien en wonnen vaak die toernooien. Met een Bianchi won wielrenner Fausto Coppi zijn eerste Tour de France in 1949. Felice Gimondi won begin jaren zeventig ook de race op een Bianchi.

Tegenwoordig produceert Bianchi stads-, berg- en racefietsen voor verschillende prijsklassen, beginnend bij een paar honderd dollar. Het maakt ook elektrische fietsen en modellen voor kinderen.

Raleigh-fietsen

Net als een paar andere topmerken is Raleigh geen onbekende in de Tour de France. Wielrenner Joop Zoetemelk uit Nederland won de race op een Raleigh-fiets in 1980. In 1989 reed het Franse team Système U op Raleigh-fietsen toen het de Tour met slechts 8 seconden verloor van Greg LeMond.

Tegenwoordig produceert het merk een mix van stads- / woonfietsen, mountainbikes en racefietsen. De prijzen zijn relatief gematigd, waarbij sommige fietsen in het bereik van $ 300 tot $ 400 kosten en de duurdere fietsen minder dan $ 3.000.

Cervelo

Cervelo is een ander relatief jong fietsenmerk. Het begon in 1995 in Canada. Het doel van het bedrijf is simpel: het wil ‘s werelds snelste fiets ontwerpen. Daarom is het waarschijnlijk geen merk dat u gaat bekijken als u nieuw bent met fietsen of als u op zoek bent naar een fiets voor woon-werkverkeer of incidenteel gebruik.

Maar als je regelmatig behoefte hebt aan snelheid op je fiets, of je nu traint voor een Ironman of de Tour de France of gewoon geniet van een weekendrit, dan is dit misschien het merk voor jou. Cervelo heeft vijf series racefietsen: de C-serie, P-serie, R-serie, S-serie en T-serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *