Categories
Racing bikes

Dit is de nieuwe gouden eeuw van het Amerikaanse wielrennen

Profwielrennen in de VS is echt geweldig – je hoeft alleen maar verder te kijken dan de WorldTour voor heren

Voor het eerst in mijn leven voelt het geweldig om ongelijk te hebben.

Deze zomer schreef ik een artikel in de Washington Post over het gebrek aan talent in het Amerikaanse wielrennen en het plan van de Walton Family Foundation om jonge rijders te ontwikkelen als reactie daarop.

Hoewel de inspanningen van de Waltons nog steeds positief nieuws zijn, was het uitgangspunt waarop het artikel was gebaseerd – dat het Amerikaanse wielrennen reanimatie nodig heeft – onjuist.

Ik keek met open mond naar de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in september toen mijn gebrekkige beeld van het Amerikaanse wielrennen van zijn brancard sprong, de infusen uit zijn armen rukte en sprintend, met open rug wapperende in de wind, het ziekenhuis uit. In zijn kielzog liet het niets anders achter dan een reeks regenboogtruien en een journalist die probeerde haar fietsschoen in haar mond te passen.

Pro cycling in de VS is springlevend.

Tentoonstelling A? Chlo√© Dygert, pas 22, viel de tijdrit van de elite vrouwen met zo’n wreedheid aan dat ik op mijn bank sprong, √† la Tom Cruise, terwijl ik toekeek. Ze won het evenement met de grootste marge in de geschiedenis.

Bewijsstuk B? Quinn Simmons, die 18 is, wint de wegrace van de junioren bij de wereldkampioenschappen en rijdt weg van het peloton met nog 30 kilometer te gaan. Zijn teamgenoot, Magnus Sheffield, won de sprint voor het brons.

Exposities C tot en met H? Ian Garrison, 21, en Brandon McNulty, 21, respectievelijk tweede en derde in de individuele tijdrit onder 23; Megan Jastrab, 17, won de junior road race van de dames (we herinneren ons allemaal nog dat ze de sprint van de vrouwen op 15-jarige leeftijd nam – op junior versnellingen – tijdens de Redlands Classic 2017, toch?); en Zoe Ta-Perez, 17, Lawson Craddock, 27, en Coryn Rivera, 27, allen cruisen naar de top tien finishes in respectievelijk de tijdrit voor de junioren, de tijdrit voor de mannen en de wegwedstrijd voor de dames. Tegen het einde van de week voerde Amerika de gouden medailletelling op WK’s aan en was het tweede in het totaal aantal medailles alleen voor Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *