Categories
Bicycle sport news

Ducati’s MotoGP Game of Thrones is misschien nog niet voorbij …

MotoGP Misano dondert over de horizon en het is bijna zeker als de dood en belastingen dat Pecco Bagnaia officieel zal worden gezalfd als Jack Miller’s fabrieksducati-teamgenoot.

Maar er is een kleine kans dat het niet gebeurt. Het management van Ducati is omzichtig geweest in hun benadering om de stoelen voor 2021 te vullen en hoewel Bagnaia de uitverkorene zou moeten zijn, was er niets in de weg van fanfare.

Met niet veel te laten zien aan de resultaten, zou hij kunnen blijven waar hij is en de enorme bluf waarvan sommige paddock-insiders denken dat Andrea Dovizioso speelt, zal zijn vruchten afwerpen.

Het is goed gedocumenteerd dat Dovizioso zich ondergewaardeerd voelt door mevrouw Ciabatti en Dall’Igna, en bij de eerste Oostenrijkse GP zei hij dat ze hun baan moesten blokkeren terwijl ze het publiek informeerden dat hij geen plan B had. Een dag later was de Forlimpopoli-rijder in tranen met gelach toen hij zijn nummer één plek innam op de persconferentie na de race.

Ook in de kamer en ook luid giechelend zat zijn manager Simone Battistella. Iets was en is nog steeds aan de hand.

De kans dat Ducati moet toegeven en hem terug moet nemen is klein. Ze hebben een selectie jong talent en Jorge Martin zal in het Pramac-team gaan, terwijl Johann Zarco waarschijnlijk zal blijven waar hij is, maar een machine- en personeelsupgrade krijgt.

Tito Rabat heeft al een contract en zijn persoonlijke sponsor zal ongetwijfeld een Scania achteruitrijden tot aan de deuren van Raul Romero’s laadperron en de nodige euro’s storten om dat allemaal drijvend te houden.

Er is nog een ding om te overwegen en dat is Scott Redding. De huidige tweede plaats op de WorldSBK-punten heeft een claim op een Ducati MotoGP-rit om in te zetten – hoewel ze er nooit een aan Chaz Davies hebben gegeven – en gelooft dat hij zich via Oulton Park een weg terug kan banen naar de Blue Riband-klasse.

Redding zal aan het eind van het jaar moeten opschieten met de titel. Kan Ducati een Pramac-stoel aan de kant houden voor de regerend BSB-kampioen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *