Categories
Bicycle sport news

‘Geen concrete voorstellen’ voor Dovizioso in MotoGP 2021

De manager van Andrea Dovizioso, Simone Battistella, heeft bevestigd dat er geen concrete voorstellen zijn voor zijn coureur om in 2021 in de MotoGP te blijven en geeft toe dat het verliezen van een KTM-rit een vergissing was.

Dovizioso kondigde tijdens de eerste Oostenrijkse race aan dat hij Ducati aan het einde van dit jaar zou verlaten en geen baan had om naar toe te gaan, hoewel een paar insiders hebben laten weten dat ze denken dat dit een enorme bluf is van de Italiaan.

KTM had Battistella benaderd om te proberen Dovizioso weg te lokken, maar de onderhandelingen liepen stuk, wat de chef-kok van de Oostenrijkse fabrikant Pit Beirer nu betreurt – zij het niet zozeer als Dovizioso – omdat een gebrek aan flexibiliteit het contract heeft geschrapt.

‘Pit zei de dingen zoals ze gebeurden. Niet zozeer in termen van flexibiliteit van onze kant, hoewel ik toegeef dat we achteraf gezien wat flexibeler hadden kunnen zijn, ”zei Battistella.

“Maar ik denk dat het aan beide kanten een vergissing was, want op dat moment wist niemand hoe het zou eindigen met Covid en of we weer zouden gaan racen.

“De bedrijven hadden met deze situatie te maken en er was aan beide kanten geen flexibiliteit, dus we hebben geen overeenkomst kunnen vinden.

“Zoals Pit zei, doet het pijn, want achteraf hadden we het wel eens kunnen zijn, maar dat was een andere context dan vandaag.

“Vanaf nu zullen we alle projecten evalueren die ons zullen worden voorgesteld. We hebben nog geen concrete voorstellen. “

Het is mogelijk dat KTM Iker Lecuona terug naar Moto2 kan verplaatsen en plaats kan maken voor Dovizioso in het Tech3-team met Miguel Oliveira.

Dat zou naar alle waarschijnlijkheid een serieuze loonsverlaging voor Dovizioso betekenen. Of een enorm salaris, afhankelijk van hoe je het bekijkt, want op dit moment is zijn salaris voor 2021 niets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *