Categories
Racing bikes

Hoe je een kind leert fietsen

Begin niet op straat

Je wilt dat iemand zich de eerste keer dat hij / zij op een fietszadel zit helemaal op zijn gemak voelt, en tenzij je in een lege doodlopende straat woont, zal de straat daar nooit de plek voor zijn. Start je nieuwe berijder op een lege parkeerplaats, pad of park.

Gebruik geen zijwieltjes

Dit is de ouderwetse manier om kinderen te leren fietsen, en hoewel het nog steeds kan werken, is het minder effectief dan de huidige methode: zweefvliegen. Je hebt geen speciale fiets nodig om de glijmethode te leren – haal gewoon de pedalen van een gewone fiets en laat het zadel zakken zodat de nieuwe fietser op het zadel kan zitten met beide voeten op de grond. Leer ze om met hun voeten af ​​te zetten en op de fiets te glijden. Zodra ze een paar seconden veilig kunnen balanceren, voegt u de pedalen terug, zet u de stoel omhoog en leert u ze te trappen.

Start ze niet op een slecht passende fiets

Zoek een fiets waar ze gemakkelijk op kunnen staan ​​zonder contact te maken met de bovenbuis en zonder te spannen bij het stuur kunnen. Niemand wil blijven rijden op een te grote fiets die eng is om op en af ​​te stappen. Beter nog, zorg ervoor dat ze een goede fietspas hebben, zodat alles vanaf het begin goed is ingesteld.

Houd de fiets niet vast en duw of ren langszij

Weet je nog dat toen je vader naast je fiets rende, op en neer vloekend dat hij het zadel nooit zou loslaten, en je vervolgens in een leven van onzekerheid en wantrouwen bracht met één daverend duwtje? Nou, dat doen we. En we beloven dat het geen effectieve tactiek is, vooral omdat het langszij rennen de neiging heeft om de fiets te wiebelen en elke evenwichtstechniek tegen te gaan die je student zou moeten leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *