Categories
Racing bikes

Hoe nieuwe fietsers welkom te heten in de sport

Als je de laatste tijd een stel nieuwe fietsers op de weg of op de paden hebt opgemerkt, is het niet alleen je verbeelding. Met de impact van de coronaviruspandemie, waaronder gesloten sportscholen en beperkte mogelijkheden voor entertainment, is er een enorme opkomst van de fiets aan de gang, omdat mensen frisse lucht zoeken, sporten en een reden om veilig het huis uit te gaan.

Zeg gewoon hallo

Alleen al het erkennen van een andere fietser kan een lange weg banen om die persoon zich welkom te laten voelen. De volgende keer dat je iemand ziet terwijl je aan het rijden bent of bij de trailhead, zwaai dan een beetje, lach, knik met je hoofd of maak zelfs een praatje. Het is een eenvoudige manier om een ​​gemeenschapsgevoel te creëren.

Bied je hulp aan

Op dit punt ben je misschien al het aanspreekpunt van je vrienden voor al het advies met betrekking tot fietsen. Vooral voor degenen die onlangs met de sport zijn begonnen, heb je een schat aan kennis om te delen – en je kunt misschien zelfs dienen als een geïmproviseerde

Langzaam uw worp

Letterlijk. Als u zich op een druk pad of fietspad vol andere fietsers, voetgangers en kinderen bevindt, verlaag dan uw tempo een paar (of drie) en geef andere trailgebruikers voldoende ruimte bij het passeren. Niets laat een vieze smaak achter in iemands mond zoals zoemen door een snelle fietser die ze waarschijnlijk niet hebben horen aankomen. Het is onze plicht om goede ambassadeurs van de sport te zijn.

Bied routesuggesties aan

Over fietspaden gesproken, een van de beste manieren om een ​​nieuwe fietser welkom te heten in de sport, is door hen te laten weten waar alle goede wegen en paden zijn. Fietsen kan in het begin intimiderend zijn, en waar u rijdt, kan het verschil maken. Geef ze aanwijzingen op websites en apps die hierbij kunnen helpen, zoals Strava, Trailforks, Map My Ride en meer.

Nodig ze uit voor een ritje

Nog beter dan alleen goede fietsroutes suggereren: bied aan om met hen mee te rijden. Je kunt ze die routes persoonlijk laten zien. Het is ook een geweldige kans om de etiquette uit te leggen, of het nu gaat om groeps- of solo-ritten, en om nog meer van die beginnersvragen te beantwoorden, zoals “moet ik ondergoed dragen bij mijn fietsbroek?” (Dat antwoord is natuurlijk nee.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *