Categories
Mountain bikes

Hoe te beginnen met mountainbiken

In vergelijking met zijn tegenhanger op de weg, wordt mountainbiken als veel relaxter beschouwd. Maar het kan nog steeds een intimiderende sport zijn om mee te doen, dankzij het jargon van een woordenboek, een lange lijst met uitrusting die je schijnbaar nodig hebt (spoiler: alles wat je nodig hebt om te beginnen is deze kit met zeven items), en paden die kunnen worden best wel eng de eerste keer dat je uitgaat.

Vind je stam

De mensen met wie je rijdt, zijn er rechtstreeks verantwoordelijk voor dat je een betere en zelfverzekerder rijder wordt. Als je reageert op een vuurproef, ga dan met mensen die iets beter zijn dan jij, zegt Pendrel. Maar als je graag vooruitgang boekt in een meer gematigd tempo en perfecte technieken voordat je doorgaat naar de volgende, zoek dan mensen die graag in jouw tempo rijden.

Ga naar de sportschool

Mountainbiken vereist meer dan alleen keiharde benen. Het is een sport voor het hele lichaam waarbij de kern centraal staat. “Om een ​​echte verandering in je rijgedrag te zien, begin de dag met tien minuten ab-werk”, zegt Pendrel.

Wees slim over uw versnellingen

“Toen ik jonger was, was het een punt van trots om in een harde versnelling weg te slijpen – wat betekent dat je omzet laag is en je inspanning erg hoog – dus ik zou nooit terugschakelen”, zegt Pendrel. Mensen hebben de neiging om te denken dat je een betere training krijgt en sneller beweegt als je meer kracht gebruikt.

Beheers uw lichaamshouding

Vaker wel dan niet, wilt u een ‘atletische houding’ aannemen – iets naar achteren over het zadel, de romp laag naar het stuur en de knieën en ellebogen beide gebogen. “Je wilt breed en laag zijn, zodat je klaar bent om op schokken te reageren en schokken op te vangen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *