Categories
Racing bikes

Hoe u een fietsbroek correct draagt

Sla de skivvies over

De eerste tip hier is natuurlijk om je korte broek zonder ondergoed te dragen. De zeem in de short is ontworpen om vocht af te voeren en snel te drogen, waardoor je niet alleen koel blijft, maar ook de groei van bacteriën wordt voorkomen die huiduitslag en zweren kunnen veroorzaken. De zeem is ook bedoeld om goed tegen je huid aan te sluiten om wrijving en schuren te voorkomen als je in het zadel trapt.

Dat betekent commando voeren in je zeemshort, want als je ondergoed draagt, voeg je een laag extra materiaal toe – vaak katoen – en meer naden en dergelijke die vocht kunnen vasthouden, kunnen ophopen en wrijving kunnen vergroten. Wrijving is niet je vriend, dus laat de lades achter.

Doe de Chamois Dance

Oké, er is geen echte ‘gemzen-dans’. Maar er is een kleine “tweestaps” die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw zeem is ingesteld en klaar voor de rit, zegt Boulder, productadviseur Jon Knoll uit Colorado, die hielp bij het ontwikkelen van kleding voor Pearl Izumi en Specialized. “Niemand heeft je ooit verteld hoe je een fietsbroek moet aantrekken. U wilt ze op de juiste manier aantrekken om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Dat betekent dat de stof overal glad en strak moet worden gespannen zonder door te zakken of te bundelen en dat de zeem goed tegen je huid moet worden geplaatst ”, zegt hij. Om dat te doen, trekt u de korte broek aan en plaatst u een hand over het kussen tussen uw benen en buigt u uw rechterbeen een beetje op en neer, trekt u het kussen stevig op zijn plaats en herhaalt u dit met het linkerbeen. Als je klaar bent, moet de korte broek stevig en soepel over je lichaam zitten zonder door te zakken, te bundelen of in te zakken.

Plaats de banden onder je trui

Als je een fietsbroek draagt ​​- het type met jarretelle-achtige bandjes die de short op zijn plaats houden – zijn de bandjes ontworpen om onder je fietsshirt te worden gedragen, niet over je fietsshirt. Als je een basislaag draagt, kun je die in je korte broek stoppen en de bandjes over de basislaag vastmaken voordat je je trui aantrekt. Voor vrouwen zou de volgorde moeten zijn: sportbeha, basislaag, bretelbanden en dan jersey.

Boter misschien

Sommige mensen dragen graag zeemcrème – een anti-schurende balsem of lotion die je op je huid of op de pad aanbrengt – om wrijving verder te elimineren en het risico op schuren te verkleinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *