Categories
Mountain bikes

Mountainbike-uitrusting

Cross-country fiets

Crosscountry-fietsen zijn licht van gewicht, meestal met voor- of dubbele vering, sterke remmen en een breed scala aan versnellingen voor gemengd terrein. Net als alle andere mountainbikes hebben ze noppenbanden van ongeveer vijf centimeter breed, waardoor ze off-road toegankelijk zijn.

Downhill fiets

Downhill-fietsen zijn veel robuuster gebouwd, met een langere veerweg, hardere wielen en banden en een andere framegeometrie. Ze zijn ontworpen om één ding heel goed te doen; ga snel bergafwaarts.

Vier crossmotor

Vier crossfietsen zitten ergens tussenin; gespecialiseerde machines met kleine wendbare frames en een voorvork met lange veerweg, afgestemd op de eisen van de rupsband met vier kruisingen.

Kleding

Mountainbiken is een sport die het hele jaar door wordt beoefend, dus het is belangrijk om je op het weer te kleden. Misschien geef je er de voorkeur aan om fietsshirts te dragen die helpen om vocht uit je kleding te verwijderen. Mountainbikers van het hoogste niveau zullen gewatteerde fietsbroeken dragen, maar je kunt ook baggy mountainbikebroeken krijgen met verborgen vulling die toch comfort en bescherming bieden. Voor winterritten kan een lichtgewicht regenjack je beschermen tegen de elementen.

Downhill helm

Downhill-mountainbikers gebruiken helmen die meer op een motorhelm lijken dan op de traditionele fietshelm, omdat ze volledige gezichtsbescherming hebben, wat essentieel is gezien de hoge snelheden die renners bereiken op vaak gevaarlijk terrein.

Helm

Mountainbike-helmen hebben vizieren, een verbeterde dekking van het achterhoofd en een stevige, veilige pasvorm. Ze zijn ontworpen om goed te ventileren bij lage snelheden.

Kogelvrije vesten en kussens

Gezien de spanning en sensatie van mountainbiken, kan kogelvrije kleding de kans op letsel enorm verminderen. Hardshell-bepantsering is het meest geschikt voor rijden in zwaartekracht op technisch terrein, terwijl softshell-bepantsering is ontworpen voor regelmatiger gebruik tijdens trailrijden. Kniestukken moeten licht en niet-beperkend zijn, zodat ze het trappen niet belemmeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *