Categories
Brand news

Top fietsmerken ter wereld

Als je een fiets koopt, wil je er zeker van zijn dat je kwaliteit koopt, iets dat jarenlang meegaat en dat je zal helpen met comfort en snelheid rond te reizen. De beste fietsmerken hebben vaak een diepe band met de fietsgemeenschap, en veel van hen zijn gestart door voormalige race-grootheden.

1. Trek Bicycle Corporation

Trek begon in 1976 in Waterloo, Wisconsin. Volgens CNBC is het het grootste fietsenmerk in de VS. Hoewel het grootste deel van de productie naar het buitenland is verhuisd, produceert het bedrijf nog steeds enkele fietsen in de VS. Vanaf 2014 maakte het jaarlijks ongeveer 25.000 fietsen in eigen land, wat neerkomt op ongeveer de helft van alle fietsen die in de VS worden geproduceerd.

2. Connondale

Cannondale is een ander topmerk voor fietsen dat dateert uit de jaren 70. Terwijl twee vrienden Trek oprichtten met een glas bier, werd Cannonade geboren boven een augurkenfabriek in Connecticut. In eerste instantie maakte het bedrijf geen fietsen, maar produceerde het een fietskar, accessoires en kleding.

3. Kona-fietsen

Kona Bikes is een relatieve nieuwkomer. Het merk werd in 1988 opgericht door Dan Gerhard en Jacob Heilbron. Het paar is nog steeds eigenaar van het merk en het blijft gevestigd in de Pacific Northwest. Kona’s roem is het eerste bedrijf dat een productievork voor mountainbikes met rechte benen produceert. Het merk werkte samen met Brodie (ook bekend als Bruce Spicer) om de fietsstijl te ontwikkelen. Momenteel heeft Kona 10 versies van de vork, gemaakt voor mountainbikes en asfaltfietsen in verschillende maten.

4. Colnago

Colnago is een fietsenbedrijf gevestigd in Italië. De zemelen dateren uit 1952 toen Ernesto Colnago het in Cambiago oprichtte. Van Ernesto Colnago werd aanvankelijk verwacht dat hij het boerenbedrijf van zijn familie zou overnemen, maar hij maakte al vanaf jonge leeftijd carrière in de wielersport. Op 13-jarige leeftijd was hij leerling bij een fietsenbedrijf en opende hij uiteindelijk zijn winkel.

5. Bianchi

Een ander Italiaans fietsenmerk, Bianchi heeft de duidelijke eer om het oudste continu geëxploiteerde fietsbedrijf ter wereld te zijn. Het dateert uit 1885 toen de 21-jarige Eldoardo Bianchi het op zich nam om een ​​ketting aan de beroemde “gewone” fietsen toe te voegen en de maat van het voorwiel te verkleinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *