Categories
Mountain bikes

Waarom je je volgende mountainbike-avontuur in Argentinië zou moeten plannen

Argentinië is misschien wel een van de mooiste landen ter wereld. Er zijn alomtegenwoordige mogelijkheden om het op de fiets te verkennen en deel te nemen aan exotische ervaringen wanneer u niet in het zadel zit. Het is relatief goedkoop en je hoeft geen Spaans te spreken om een ​​geweldige mountainbikevakantie te beleven in wat het grootste, meest diverse Spaanssprekende land ter wereld is. Modern mountainbiken staat nog in de kinderschoenen in Argentinië, maar het ruige landschap maakt het een van de beste mountainbikebestemmingen op aarde.

Zoals veel Zuid-Amerikaanse landen, vertrouwen de meeste mensen op fietsen voor zowel transport als recreatie. Ik heb er de afgelopen 15 jaar vaker gereisd dan ik kan tellen, en ik heb een recente, welkome piek gezien in de sport van mountainbiken, met steeds meer fietsers die op de wegen en in de bergen rijden. Er zijn nog steeds duizenden mensen die over de wegen slingeren op oudere straatfietsen die van punt A naar B reizen, maar dit nieuwe ras vertoont modern fietsenthousiasme, compleet met moderne fietskleding, sportieve drinkrugzakken, het dragen van helmen (!), En rijden van veel hogere kwaliteit mountainbikes.

Op hun beurt wordt het gemakkelijker om een ​​betrouwbare mountainbike te vinden, en meer touroperators bieden excursies aan naar plaatsen als San Martin de los Andes, Las Lenas en Mendoza op ‘echte’ mountainbikes. Het populaire Bariloche, bekend om het skiën van wereldklasse, heeft kilometers aan DH-specifieke paden ontwikkeld buiten de Catedral-piek en is van december tot maart geopend om te rijden.

Wielrennen is de laatste jaren ook erg populair geworden, en het is gebruikelijk om pelotons fietsers op wegen te zien, vooral in de buurt van en rond wijngaarden en sommige wegen de bergen in te beklimmen. Er zijn ook winkels die racefietsen verhuren, maar net als mountainbikes zal de kwaliteit behoorlijk verschillen. Toch kan het verkennen van het platteland als een roadie bijna net zo leuk zijn als rijden op zand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *