Categories
Bicycle sport news

WorldSBK Aragon # 2: Rinaldi verslaat Rea met 0,001 s in de eerste training

Go Eleven Ducati’s Michael Rinaldi voerde vanochtend de eerste WorldSBK-vrije training in Aragon aan en versloeg regerend kampioen Jonathan Rea naar de tweede plaats met 0,001 seconde.

Rinaldi, die op een satelliet-V4R zit, had de tweede plaats behaald met een 1’49.967 achter de Kawasaki-man, maar sloeg toen een 1’49.840 om het tempo te bepalen.

Rea was de enige andere rijder die onder de 1’50s-barrière reed met zijn 1’49.841, terwijl zijn teamgenoot Alex Lowes een halve seconde achterbleef op de derde plaats op een 1’50.347.

BMW’s Tom Sykes is al bezig met het goedmaken van de ramp die Aragon # 1 was, door zijn S1000RR op de vierde en twee tiende plaats achter Lowes te zetten. Vreemd genoeg staat hij 12e op de topsnelheidsgrafiek met 191,75 mph, terwijl teamgenoot Eugene Laverty derde staat met 195 mph, hoewel dit kan worden toegeschreven aan slip.

Het officiële team van Yamaha was de volgende, samen met Toprak Razgatlioglu die Michael van der Mark afweerde voor de vijfde plaats, terwijl de Nederlander 0.925s achterstand eindigde.

Chaz Davies, merkwaardig genoeg slechts achtste op de topsnelheid met 193,4, was zevende en net voor Scott Redding, die deze eerste twee sessies zal doorbrengen om de grip te vinden die hij afgelopen weekend niet had. Redding reed in totaal 20 ronden in de eerste sessie en reed gemiddeld midden 1’51.

Leon Haslam was de beste Honda op de negende plaats met teamgenoot Alvaro Bautista op de tiende plaats en 1.160 seconden achterstand.

Loris Baz, Laverty, Xaxi Fores, Max Schieb en Marco Melandri completeerden de top 15 terwijl het een slechte ochtend was voor GRT Yamaha met Garrett Gerloff op de 16e en Federico Caricasulo op de 18e.

Matteo Ferrari, die de geblesseerde Tati Mercado vervangt, reed vanmorgen voor zijn eerste keer op de V4R en was, hoewel hij steen laatst was, slechts 0,351 seconde langzamer dan Takuma Takahashi, wat behoorlijk vernietigend is voor het Moriwaki-team.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *