Categories
Bicycle sport news

Zarco ‘klaar’ voor terugkeer naar de MotoGP-fabriek

De Franse MotoGP-ster Johann Zarco voelt dat hij klaar is om terug te gaan naar een fabrieksrit in 2021, slechts een jaar nadat hij het KTM-fabrieksteam heeft verlaten.

Zarco was zo ongelukkig met de Oostenrijkse fabrikant dat hij halverwege vorig seizoen vroeg om van zijn deal te worden ontheven, maar nu, nadat hem werd verteld dat hij nog een jaar bij Ducati kan blijven, zijn zijn gedachten uitgegaan naar de stoel naast Jack. Molenaar.

Er wordt aangenomen dat Zarco een externe kans heeft om de baan te krijgen met het meeste slimme geld dat naar de jongere Pecco Bagnaia gaat, maar een terugkeer door Jorge Lorenzo is niet uitgesloten door de bazen van Bologna.

“Het is vrij goed nieuws dat ik weet dat ik volgend jaar bij Ducati kan doorgaan. Maar ze hebben nog steeds tijd nodig om te beslissen waar ze de rijders neerzetten, en het is duidelijk dat de fabrieksmotor altijd een droommotor is, ”zei Zarco.

En met wat ik al heb geleerd van mijn ervaring in een fabrieksteam en de fouten die ik ook heb gemaakt, omdat ik een paar fouten heb gemaakt, denk ik dat ik klaar zou zijn om op de fabrieksmotor te gaan.

“Het Ducati-team verliest Dovizioso, en ze kunnen het hebben met Jack, maar als ze twee rijders hebben die kunnen vechten voor podia, zou dit het belangrijkste zijn.

Het is duidelijk dat de droom de fabrieksmotor is, maar bij Ducati blijven is het belangrijkste, want een paar maanden voordat we net met het Avintia-team dachten, zou het een heel ingewikkeld jaar zijn geweest en we zien dat ik met de steun van Ducati goed doen.

“Het is best goed voor het team en voor mij, nu heb ik de toekomst een beetje vaster, dus ik kan alleen maar glimlachen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *