Categories
Brand news

Zeer populaire fietsmerken over de hele wereld

1. Grote fiets

Giant Manufacturing Co. Ltd. is een Taiwanese fietsenfabrikant die ‘s werelds grootste fietsenfabrikant is. Giant werd opgericht door King Liu in 1972. Giant heeft productiefaciliteiten in Taiwan, Nederland en China. In 2014 had Giant verkoop in meer dan 50 landen, in meer dan 12.000 winkels. In 2007 overtrof de wereldwijde verkoop 5 miljoen fietsen en 820 miljoen dollar aan wereldwijde inkomsten, en in 2012 had het 6,3 miljoen fietsen bereikt en een omzet van 1,8 miljard dollar.

2. Trek Bicycle

Trek Bicycle Corporation is een belangrijke fabrikant en distributeur van fietsen en fietsproducten onder de merknamen Trek, Electra Bicycle Company, Gary Fisher, Bontrager, Diamant Bikes, Villiger Bikes en tot 2008 LeMond Racing Cycles en Klein. Het werd in 1976 opgericht door John Burke. Ze distribueren fietsen over de hele wereld en hebben ongeveer 1700 dealers in Noord-Amerika.

3. Gespecialiseerde fiets

Specialized Bicycle Components, Inc., beter bekend als Specialized, is een groot Amerikaans merk van fietsen en aanverwante producten. Het werd in 1974 opgericht door Mike Sinyard en is gevestigd in Morgan Hill, Californië.

4. Scott Bicycle

Het Zwitserse bedrijf SCOTT Sports SA is een producent van fietsen, winteruitrusting, motorsportuitrusting en sportkleding. Het werd gestart door Ed Scott die in 1958 in Sun Valley werkte. In 1989 introduceerde Scott een van de belangrijkste innovaties in de geschiedenis van het fietsen op de massamarkt: het aerodynamische clip-on stuur. In 1991 produceerde Scott hun eerste verende voorvork genaamd “Unishock” en een jaar later werd hun eerste volledig geveerde mountainbike aan het publiek getoond.

5. Cannondale-fiets

De Cannondale Bicycle Corporation, is een Amerikaanse divisie van het Canadese conglomeraat Dorel Industries dat fietsen levert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wilton, Connecticut, met productie- en assemblagefaciliteiten in China en Taichung, Taiwan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *